Кои се причините за појавата на грешки во станот?

Април 2019

Видео: How to Stay Out of Debt: Warren Buffett - Financial Future of American Youth (1999) (Април 2019).

Anonim

Bedne bube se često pojavljuju čak iu modernim stambenim zgradama, koje su opremljene svim prednostima civilizacije. Naravno, urednici i čisti vlasnici su zbunjeni zbog čega su paraziti odlučili da žive svoj stan, gde nema ostatka, prljavštine ili kućnih ljubimaca. I kako su ovi paraziti prodirali u stanovanje? …

U stvari, u slučaju krevetskih buba, nije važno koliko pažljivo održava čistoću kuće. Glavni i jedini cilj i žrtva krevetskih grešaka je osoba (ponekad - male životinje), tako da se mogu smjestiti gdje god ljudi provode mrak.

Da biste izbegli infekciju, uvek morate biti upozoreni i pažljivo pratiti najmanju promjenu u stanu. Takođe, biće nepotrebno periodično vršiti preventivno održavanje i primeniti insekticid duž perimetra mogućih mesta penetracije insekata, komunicirati s susjedima i obratiti pažnju na stanje njihovog stana. Pored toga, nestajanje kreveta u stanu može biti slučajno, a tu je samo od vlasnika sobe koja određuje da li će priznati takvu nesreću. Zbog toga je važno shvatiti kako se bedževi mogu pojaviti u stanu kako bi se u doba vremena mogli zaštiti od parazita.

Kako se infiltriraju bedževi u stanu

Na pitanje kako se bube pojavljuju u stanu, teško je odgovoriti nedvosmisleno.To sve ovisi o kojem se spratu nalazi kuću, da li postoje paraziti u susjednim zemljama, ako vlasnici otišli na vlak ili druge mašine nedavno. Staze od bugova u kući mnogo, tako da je uzrok te jedu u stanu može biti sasvim drugačija.

Najčešće, krevet bube dolaze iz susjednih soba, što je posebno važno za stare kuće.

Insekati mogu prolaziti kroz zidne ploče, pukotine ili na spoljašnjem zidu kuće. Greške takođe često putuju kroz ventilacione šahte. Krevetske bube mogu trajati dugo (do nekoliko sedmica) bez hrane i ostaju aktivne, tako da dugi prelazi za njih nisu problem.

Osim toga, struktura tijela bug i svojim vrlo male veličine doprinose prodiranja u vrlo male rupe i pukotine.

Ako kuća se nalazi u selu, često se grinje mogu da idu na ljude male domaće životinje na kojima se parasitized. Naravno, gusta koža zečeva ili koza nije toliko atraktivna za ove insekte krvoproliće, poput čoveka.

"Pokupi" bubu i prebacite ga u svoj stan može biti nakon provesti noć na novom mestu. Može biti kao inostrani hotel, hotel u drugom gradu, i stan prijatelja, kao i voz ili željeznička stanica.

Dimenzije bube su male, tako da čak i ako insekta slučajno nije imao vremena da ode daleko na sigurno pred narodom ustati i obučen, njegovo prisustvo na košulji ili pantalone niko neće primetiti.

Pojedini uzroci pojavljivanja bedbugova mogu biti sasvim originalni, pa čak i nepredvidljivi.

Kućni aparati. Lezaljke vole da se sakriju u osamljenim mestima, zaštićene od svetle dnevne svetlosti i imaju izvor toplote.Često bugova dan uspon u operativnom sistemu blokova računala, i ako je takav uređaj je preselio na popravak ili za stalni posao u novi stan, on prodire i parazita.

  • Rejting:

"Ja bedbugs doveo je jedan od klijenata doveli na popravku sistemnik Ako sam napravio ga odmah i vidio ta stvorenja bi izbacili i sistemsku jedinicu, a klijent i on noć stajao ispod stola, i bedbugs.. razbacani po stanu. imali smo nekoliko tjedana kasnije, kada su počeli da grizu, pour stan krvnik, a zatim savjetovati krvnika i klijentu … "

Oleg, Sankt Peterburg

Još jedan razlog za pojavu bube u stanu može biti da ih dovede u kuću na njegovoj odeći. Krevet bube ne mogu ugrijeti odjeću, ali je vrlo zgodno sakriti u njemu. Obratite pažnju na to da krvopija nije uvijek zbog malene veličine. Zbog toga je vrlo vjerovatno, nakon posjete stanu naseljenim bedžima, da dovede jedan ili više parazita u svoj dom. Razlozi za pojavu kreveta mogu biti iu kupovini kontaminirane odeće, koja se, međutim, retko dešava.

  • Jedan od najčešćih uzroka bedbugs u stanu je nov ili stari namještaj doveo u kuću.
  • Novi komada namještaja donio iz radnje su rijetko zaraženi - u dućanu jednostavno ništa jesti insekte, ali takvi slučajevi moguće (na primjer - bube na namještaj iz IKEA) takođe. Mnogo češće prebivalište buba je namještaj, kupljen "rukama" i već se koristi. Bedbugovi popunjavaju svoje unutrašnje površine, pukotine. Potrebno je pažljivo provjeriti namještaj pre kupovine, a prije svega - sredinu. Rejting:

"Ako bi znao da ću dovesti ove stvari na namještaj, ne bi ni sova na skladište.Nikada nisam mislio da mogu da budu u krevetu od Ikea. Ali, kao što smo shvatili, sve je bilo čisto u prodavnici, a to je bio komoda sa skladišta koja je bila zaražena. Ne znam da li to obrađuju nečim ili ne, ali čak i tako kul namještaj može biti inficiran. Ukratko, prije kupovine, pregledajte sve pažljivo. "

Inga, Stavropol

Pet ptica. Bedbugs su parazitski na šišmiši, ptice, hrčke i štakora, ako nisu jako dugo i debeli pokrivač od vune. Bedbugs ne pijem krv mačaka ili pasa, jer je njihova koža je previše gust za ove insekte. iz tog razloga, oni nisu paraziti kod goveda.

  • bube se mogu pojaviti u stanu, zajedno sa slučajnim osoba. Ako je kuća je čovjek koji živi u zaraženim prostorijama, može se dobro prenijeti svoju odjeću bug. To se događa da nakon popravka vlasnika stana naći populacija bedbugs, "lijevo" umjetnika. Bedbugs jako vole velika masa ljudi, tako da često žive u, kabine vagona, hostela. Ako ste unajmili da popravi tim žive u takvim uvjetima, vrlo je vjerovatno da će bube pokušati kretati s njima
  • Pregled:.

"Mislim da nakon pojavio napuštanja Tadžikistanaca bedbugs. I koliko sam pomislio, popravak će morati biti prepravljen. Čini se da ovi momci uopšte ne uznemiravaju bube. Verovatno žive u njihovim dušekima. Imao još jedan tjedan za popunjavanje stan malationa, prije nego što stanari mogli početi … "

Alexander, Moskva

Infekcija stan bube iz perspektive biolog

Bed bugs su opasni čak i činjenica da su se brzo umnožavaju i izmiri oko Čak i ako se u stan stanuje samo jedna žena, može postati predak nove populacije.Kako je to moguće?

Bugove ženke imaju mogućnost da zadrže oplođene ćelije u svom telu do nekoliko meseci. To znači da može sasvim čekati uslove koji su povoljni za život, a tek onda nastaviti sa rođenjem potomaka. U ovoj fazi muškarac više nije potreban, jer je on ranije dao svoj doprinos.

Jedna žena na svakih nekoliko dana položi 5-6 jaja, čineći do 500 potomaka u svom životu.

S obzirom na činjenicu da mladi bedbugs mogu množiti nakon samo mjesec dana nakon izleganja od jaja, njihov broj u stanu raste eksponencijalno. Dok je stanovništvo malo, krevetske bube zauzimaju veoma malu teritoriju u stanu. Oni mogu da žive, na primer, između šavova dušeka ili na leđima.

Kada se broj insekata povećava, možete ih očekivati ​​da se naseljavaju na svim osamljenim mestima. Najvjerojatnije, paraziti se pojaviti u okviru kreveta u kauč, iza ormara, u kućanskih aparata i platna slika.

Ako situacija postane kritična i populacija raste neverovatno, insekti traže načine da prošire svoje imanje. Oni mogu početi da posećuju stanove svojih suseda, a na kraju će se pojaviti i nove kolonije.

Uzgoj bube je neverovatno brz. Samo nekoliko nedelja se broj insekata može umnožiti. Naročito ovo olakšava dobra mikroklima stana - udoban nivo vlažnosti, toplota.

Jaka za bube su tokom celog leta, ali u lošim uslovima životne sredine ovaj proces je suspendovan, a zatim nastaviti sa istom snagom.

Simptomi bedbugs u stanu

Postoji nekoliko karakterističnih osobina koje govore o izgledu stana štetnih insekata.Takođe, ovi znakovi pomažu u utvrđivanju da su to greške, a ne buva ili druga živa bića:> Karakterističan miris razbijenog konjaka, koji ima tajnu, dodijeljen od strane odraslih grešaka.

Neumoran san u noći, osećaj svrabe i puzenje insekata duž tela. Sledeće jutro - veliki broj ugriza na otvorenim mestima u obliku staza.

  • Smeđe mrlje u posteljama. Nakon grižanja krevetske bube, krv se ne zakači odmah i može da mrlje limove. Pored toga, sami dobro sređene bube mogu da se razbijeju od bacanja lica
  • Izmet krpelja u obliku tamnih tačaka u uglovima stana i ispod kreveta. Mogu izgledati kao makovo seme.
  • Krtasti poklopac insekata odbačen je nakon moljenja. On je prvi koji uhvati oči kada ispituje inficirani krevet.
  • Ukoliko je u stanu bilo bar znakova prisutnosti bedbugova, trebalo bi odmah početi da tražite i uništite parazite. Borba s njima nije tako jednostavna kao sprečavanje pojavljivanja bedbugova u stanu, a svaki dan odlaganja će zahtijevati velike napore u borbi protiv sve više krvopijaka.
  • Odakle kreću bube u stanu i kako se suočiti sa njima

Kako kreveti napadaju stanove