Важно прашање е дали вошки живеат во коса обоена

Април 2019

Видео: Paul Bloom: The origins of pleasure (Април 2019).

Anonim

Lice - ovo je svakako izuzetno negativan fenomen. Uši uzrokuju ozbiljne nelagodnosti, jer glava iscrpljuje od ugriza i postaje prekrivena crvenim srčanim mrljama. I tako je tako važno pronaći sredstvo za uklanjanje ovih parazita. Metode otklanjanja ovih insekata su mnoge. Hajde da saznamo da li uši žive na neobaziranoj kosi i mrmore. I da li je moguće povući uši. Takođe je relevantno pitanje: da li se usta ponovo pojaviti nakon uništenja.

Počnimo sa činjenicom da ovi insekti mogu započeti bilo koju osobu. I oni ne žele da napuste mesto egzacerbacije, ili čak i da umru. Pre razmatranja načina uništenja, vredi podsjetiti razloge za njihov izgled.

Glavni način da zarazite uši je da ih prenesete "od bolesne glave do zdravog". To jest, mogu se pokrenuti kontaktom sa osobom koja pati od pedikuloze. Postoji mnogo načina prenosa. Najugroženija su djeca. To je zbog činjenice da su djeca svakodnevno posjetiti javnim mjestima kao što su škole i vrtića, koji su neraskidivo povezani sa bliskom kontaktu s drugom djecom.

To je potrebno koristiti boje kao sredstvo za oslobađanje od parazita

Ako odlučite da riješi vaši i gnjide, bolje je izabrati specijalizirane proizvode za uklanjanje tih parazita. Pedikuloza je ozbiljna bolest i zahteva specijalizirani tretman. Ali tradicije koje su nam došle od naših baka i djeda napravile su svoja prilagođavanja.Lice je moguće uz pomoć folk lekova. Zapravo, neki ljudi koriste bojenje kose kao metod za otklanjanje gnezda i uši, i to stvarno pomaže, neke svedočanstva to potvrđuju. Ipak, ova metoda je daleko od efikasnosti u svim slučajevima.

Kako funkcioniše ulje za farbanje

Da li boja za kosu ubija uši? Sve će zavisiti od kojih boja koristi. Na primjer, prirodne supstance vjerovatno neće štetno utjecati na gneze i uši. Ali neke komponente zapravo mogu pomoći da se rešite štetočina.

Kako tačno količina kose ubija uši? Pigmenti koji direktno menjaju boju ne funkcionišu ni na koji način. Jedina stvar koja može da se desi je blago promena boje insekata. Često u bojama kose sadrže vodonik-peroksid, koji igra ulogu oksidatora i uništava prirodne pigmente kose, što ih, u stvari, razblažuje. I na približno isti način, ova supstanca može da utiče na kitarovu školjku uši ili njihova jaja, tj. Ljuska je uništena, a time i insekti umiru.

Neke boje kose sadrže i amonijak. On otvara vage urezaka svake dlake i na taj način osigurava maksimalno prodiranje boje pigmenata. Šljuka pod uticajem ove supstance može takođe srušiti. Pored toga, amonijak ima oštar i jak miris koji će odbiti štetočine. Ostaje na kosi neko vreme, tako da se efekat može nazvati produženim.

Kako napraviti bojenje

Farba za uklanjanje grizeva i uši se vrši upravo na isti način kao u drugim slučajevima, odnosno promeni boje.Pažljivo pročitajte uputstva i pratite sve upute u njemu. Strogo posmatrajte držanje i nosite rukavice.

opasnosti i prijetnje

Ako će se boje za kosu koje koristi lice, neophodno je da se poštuju neke mjere opreza i pravila:

  1. Kako bi proces efikasan protiv vaške i gnjide, odaberite sredstvo za bojenje sa amonijakom i vodikovog peroksida. Ali zapamtite da to može negativno uticati na vašu kosu.
  2. Prije postupka, poželjno je da se tzv alergijske test kako bi bili sigurni da je odabrana lijek ne izaziva alergije. Da biste to učinili, na zglobu ili pregibu lakta, nanesite malu količinu kompozicije, i čekati sat za procjenu reakcije na koži.
  3. Ne obojite kosu ako je broj gnjava i uši značajan, a na glavi su grize. Ako bojiti kosu glave, koja je oštećena područja, to može izazvati ozbiljne iritacije ili hemijske opekotine mekih tkiva. Dakle, u ovom slučaju, trebalo bi da izaberete još jedan alat.
  4. Nakon bojenja, neophodno je dobro da se češlja kosu češalj ili češalj sa čestim zuba, da biste uklonili sve mrtve vaši i gnjide.
  5. Ako procedura ne funkcioniše, nemojte je ponovo pokrenuti. Dakle, samo uništite kosu, iako će uši verovatno umreti. Ali ipak ne bi trebalo da rizikujete.
  6. Mnogi se pitaju da li uši mogu živeti na farbanim kosama. Da, sasvim, posebno ako je postupak bio davno, a boja nije imala oštar miris. Ako je bojenje izvršena nedavno, vjerovatno je da će štetočine otjerate miris, kao i čestice preostale na kosu i vlasište supstanci.
  7. Ako glava počinje da se svrbi nakon nanošenja, odmah ga temeljito isperite da bi izbegli neželjene reakcije. Uši, naravno, nemaju vremena da umru, ali ćete sprečiti iritaciju.

Uši će vjerovatno umreti nakon nanošenja boje, ali to se uvijek ne dešava. Pored toga, postupak bojenja može se nazvati štetnim za kosu. Ako su insekti umrli nakon postupka, mogu se ponovo pojaviti.