На лек за мравки deet

Април 2019

Видео: SCP-2718 What Happens After | Infohazard scp / knowledge scp (Април 2019).

Anonim

Dizajniran za potrebe američke vojske natrag u dalekoj 40-tih godina prošlog stoljeća, dietil toluamid (skraćeno - DEET) nakon provjere njegove performanse i glavna stvar - sigurnost za ljude - počeo aktivno koristi ne samo za vojne svrhe, ali i za zaštitu civila. Koristili su ga lovci, ribari, farmeri, stanovnici sjevernih i taiga regija. Kasnije jednostavno vlasnici kuće su počeli u pokušaju da se prijave DEET protiv mravi, žohari i drugih štetnih insekata u svojim domovima.

I, kako se ispostavilo, prilično uspješno - DEET je ne samo težak, ali i insekticid, toksična svojstva. A uz pravilnu obradu objekata, ant-ant agent DETA će pomoći u otklanjanju ovih štetočina u relativno kratkom vremenu.

Pregled

"Sve je nosio sa ovim Kombat i racije. I ja sam jednostavan pshikalku komaraca sa detoy i pospe ga u pukotine u podrumu, gdje mravi puze. Dakle, oni su tu svi izgledaju zaustavio. Znači da smo na moru vrijedan peni, pa sam redovito jednom sedmično prolaznika da ga na perimetru podruma i mrava u kući tamo. "

Sergey, Vologda

Properties DEET

Ranije, u godinama oslobađanje i otpuštanje DEET na tržištu, vjerovalo se da je ovaj lijek blokira prenos nervnih impulsa u mirisni receptori komaraca. Jednostavno rečeno, insekt gubi "nos", a ne vidi tijelo tretira materijala kao izvor hrane.

Jasno je da s tim pristupom, ant-ant agent DETA ne bi mogao biti efikasan. Na kraju krajeva, to ne sprečava insekte i ne sprečava ih da sakupljaju hranu, iako otežava njihovu orijentaciju u svemiru: mravi koriste miris na isti način kao i vid.

Međutim, skorašnje studije pokazale su da je prethodna hipoteza o mehanizmu delovanja leka netačna. DETA zapravo ima iritativno dejstvo na olfaktorne receptore insekata. U laboratorija u antene komaraca pronađeni su čak i proteina da reaguje molekule DEET, a zatim prenose moćnih impulsa u centralni nervni sistem insekata.

Na napomenu

Kao što se ispostavilo kasnije, DETA efikasno odbija ne samo insekte, već i krpare. Što je veća koncentracija DEET u vozilu, duže će ga štititi od parazita ako razmazan (ili prsne) samo čisto, 100% znači efekt i dalje postoji za 12-14 sati na tijelo rješenje tretman 30% - oko 3-4 sata.

Sa ovim objašnjenjem postalo je jasno da se DETA aktivno može koristiti protiv mrava. Prvi eksperimenti pokazali su da je lek zaista efikasan, iako ima neke specifičnosti.

DETA mravi kao sredstvo za djelotvorno

Remedy mrava DEET se bitno razlikuje od drugih aerosol insekticid koji ne uništi ili otrovati insekata. Ona ih efikasno odbija od onih mesta iz kojih još nisu isparili.

Naravno, za uništavanje mrava, DETA neće raditi. Ali sa redovnim postrojenja za preradu droge mogu biti sigurni da insekti uskoro zaustaviti svoje posjete.

DETA je najefikasniji kao sredstvo sprečavanja mrava u stanu. Dakle, radi sigurnije od krede, pa čak i borne kiseline - insekti jednostavno se plaše mirisa supstance. Stoga, da efikasno obraditi sve način insekti ulaska u kuću, uključujući i kutije ulaznih vrata, vanjska tavanice prozora i otvora u kući.

Pregled

"Ja stalno savjetovati sve vrste užasno smrdljive prašine u stan od mrava zaštititi sam ušao jednostavnije krenuo iz DEToy i posipa joj vrata i prozore na balkonu - kroz mrave što su se probili u stan To znači normalan miris.. i bezopasan za ljude i pse. Stvari u stanu ne mogu dobiti, a ne bojim se djece i Roya. "

Irina, Ufa

Ako znate izlaz iz njihovog skloništa insekata - jaz između ploča, lajsni i parket, niše i rupa od komšija, a koji su im potrebni za rukovanje droge. Važno je odabrati optimalni oblik oslobađanja proizvoda, u kojem radi najduže i najsigurnije.

Otpusnicu i cijenu sredstvima

se od mrava droga DEET je dostupan u nekoliko oblika:

 • krema namijenjena za liječenje kože. U borbi protiv mrava pogodan je iznad svega: gdje se primjenjuje kremu, ona će nastaviti da efikasno i dugo raditi, dok ne bude potpuno suva, ili brisanje. Nedostatak kreme je prisustvo glicerina u njegovom sastavu, zbog čega može ostaviti mastne tačke na mjestima njene primjene.

 • Aerosol, optimalni oblik za obradu pronađenih ulaza u utičnice. Organizirati opstrukcije za kretanje insekata preko aerosol iracionalan, jer je brzo isparava i zahtijeva česte i redovne premaz.

 • DETA emulzija - kada se nanosi protiv mrava, praktično se ne razlikuje od aerosola. Razlika između ovih formi oslobađanja je samo u načinu primene: aerosol se prska iz flaše, emulzija se obično uroni u tkaninu i površina se širi.

Svi DETA-bazirani proizvodi imaju jak slatki miris, a deblji oblici su beli.

Cijena DEET protiv mrava ovisi o obrascu izdanja:

 • krema tube od 30 ml košta oko 30 rubalja
 • sprej - oko 70 rubalja
 • emulzija boca 100 ml - oko 100 rubalja.

Kupi DETA može biti u bilo kojoj prodavnici hardvera ili na mreži. Proizvedu ga mnoga preduzeća hemijske industrije, i nema smisla izdvajati jednog proizvođača. Važno je samo proveriti prije nego što kupite sadržaj sadašnjeg DETA u kupljenom proizvodu.

Dodaj na listu želja

Na osnovu DETA izdanja znači Off, Extreme, Taiga, Angara i mnogi drugi. Svi oni su jednako efikasni kao i proizvod sa istim imenom.

sigurnost i primjenu pravila Tehnika DEET u borbi protiv mrava

Za borbu protiv mravi znači na osnovu DEET treba procesuirati:

 • postolja
 • spojeva zidova stropova
 • prozorskih okvira i kutija ispred vrata u kuću
 • prerezao na podu
 • donje strane i unutrašnje površine ormara
 • površinu, skriven iza namještaja
 • otkrio mravi penetracija prostor u kući.

Ako se pronađe mravljar i lako ga dohvati usisivač ili ključalna voda, NE koristite DETA. Više je razumnije mehanički uništiti. Važno je samo zapamtiti da kućni mravi obično imaju nekoliko gnezda, a uništenje jednog od njih retko se završava.

eksperiment koji je u konstantnom i duže upotrebe i kontakt sa DEET ljudskim disajnih puteva može uzrokovati poremećaje nervnog sistema: glavobolja, razdražljivost, gubitak sna.

Međutim, ovo je važno za trenutni tretman kože lekovima. Kada koristite DEET u stambeni prostor, bilo bi gotovo bezopasan. Važno je samo kako bi bili sigurni da su djeca ili kućni ljubimci nisu mogla da izazove droge lizati.

Kao rezultat toga, DETA se stvarno može koristiti od mrava. Samo zapamtite da je ovo - sredstvo odvraćanja, a ne da ga stavim prevelika očekivanja, u nadi da će uništiti sve insekte u sobi.

Najbolje mjesto za koristiti su vikendice i privremeno kolonizuju kuće u kojoj je potrebno da otjerate mrave za kratko vrijeme. Osim toga, zahvaljujući univerzalnost DEET se može primijeniti i da odbije mravi, kao i da štite putnike iz prostorija komaraca i crne muhe.

Kako riješi domaćinstva mrava tips

Izrada otrovan mamaca za mrave jaja i insekticidi Get

Zanimljivi video koji opisuje vrlo originalan pristup u pripremi pravnih lijekova za mrave u kući