Употребата на борна киселина од мравки во стан

Април 2019

Видео: 1000 Common Chinese Words with Pronunciation · N° 2 (Април 2019).

Anonim

Od svih narodnih lijekovima protiv štetnih insekata u kući borne kiseline je najpoznatiji. Korišćen je čak i kada jednostavni analogi savremenih insekticida nisu poznati. I primenili su se uspešno i delotvorno. Upotreba borne kiseline iz mrava nije izgubila svoju relevantnost danas: ona i dalje nosi sa snagama štetočina u raznim stanova, kuća i industrijskih objekata.

Kako funkcioniše ovaj alat i kako je pravilno koristiti kako biste stvarno dobili željeni efekat? Hajde da razumemo.

Osobine borne kiseline

Borična kiselina je široko poznat antiseptik. U predratnom vremenu, ona se koristila ne samo za liječenje otvorenih rana, već i za oralnu primjenu.

Ali kasnije, poseban studije pokazuju da redovna upotreba borne kiseline izlučuje putem bubrega u ljudskom tijelu sporije nego što to čini. A kada se akumulišete do određene količine, to postaje otrovno. Kiselu je zamenjeno drugim, modernijim antiseptičnim sredstvima, ali se i dalje aktivno koristi u proizvodnji.

po sebi, borna kiselina - bijeli kristalni prah, bez mirisa, okusa, blago topiv u vodi. To je naširoko koristi u industriji i istraživačkim aktivnostima za pripremu gnojiva na fotografiji, industriju nuklearne energije i još mnogo toga gdje.

Takođe nas zanima njegova upotreba protiv domaćih mrava.

Usput …

Jednom se borna kiselina čak koristila u prehrambenoj industriji kao aditiv za E284, ali kasnije je zabranjena dodavanje prehrambenih proizvoda.

U reakciji sa jedinjenjima natrijuma, borna kiselina stvara borax-sol, koja nije manje opasna za mravlje od same kiseline. Zbog sličnosti svojstava ovih supstanci u različitim receptima, lako se mogu menjati jedna na drugu.

Kupi borax i borovu kiselinu od mrava u skoro svakoj apoteci: prodaju se kao prah ili u rastvorima i prilično jeftin. Međutim, za pripremu dovoljnog broja mamaca, potrebno je kupiti nekoliko pakovanja ili bočica supstance, pošto se pravni lek izdaje bez recepta.

Koliko je efikasna borna kiselina protiv mravova

Borična kiselina protiv mrava je efikasna na račun onoga što utiče na rad svog nervnog sistema. Nakon apsorpcije u crevima, širi se preko perifernih živaca mravlja i uzrokuje ozbiljne poremećaje u radu nervnog sistema, koji za nekoliko sati prolazi kroz paralizu i smrt insekta. Interesantno je da, čak i ako rođaci pojeju posmrtne ostatke mrava koji su pali iz borne kiseline, oni će imati istu sudbinu: za smrt jednog mravlja dovoljno je sitna količina otrova. Ako nađete gnezdo mrava i posipate ga čvrstim krugom koji sadrži sadržaj jedne kesice kiseline za 50 rubalja, onda će skoro cela kolonija umreti.

Međutim, ako je lokacija kolonije poznata, lakše je uništiti s usisivačem ili kuhinjom. Samo ako mravlje nije pronađeno, potrebno je "igrati" bornom kiselinom.

Bušilica iz mrava funkcioniše potpuno isto.

Pregled

"Sve oko kupnje stotine rubalja bilo konzerve mrava, a zatim i dalje trpe dok će ih u stan tretira.Ja sam savjet svoje majke kupio pet paketa borne kiseline, razbacani duž lajsni u kuhinji i oko bin i općenito o mravima zaboravljen "

Xenia, Teplodar

Borna kiselina za ljude:. Opasno ili ne

Za osobu borna kiselina i izbušiti praktično opasne Osim toga, oni su prilično bezopasni za sve životinje:. toksična svojstva supstance ima prvenstveno na insekte zato, bez obzira na to da li je u žohari stan, buhe ili domaćinstva mravi, borna kiselina će biti na snazi ​​tako dalje. TIV sve od njih. Samo buhe to truje larve faze (odrasli jedu samo krv i neće otrov).

toksičnost borna ljudskih kiselina može biti samo prilikom konzumiranja previše o tome.

Čak i paket u prahu (10 grama), slučajno konzumira dijete je vjerojatno da će izazvati čak i vrlo slabe alergijske reakcije. za ozbiljnu potrebno je trovanje taj iznos lijeka koji se nikada ne koristi za pripremu otrova od insekata. Usput, vrlo otrov sa bornom kiselinom za mrave je moguće da se pripremi za mnoge popularne recepte, i može se koristiti u obliku u kojem se prodaje u apoteci.

Pregled

"Mislio sam dugo i naučili kako da otruje mravi bornu kiselinu. Konačno, odlučila je da. Rečeno mi je da ona nije ni otrovan za djecu. Crap mamaca sa glicerinom, raširi iza frižidera i ormari, dvije sedmice su tu popylilis. Mravi ne potpuno nestali, ali su očigledno postalo manje. A onda sam bio u apoteci gdje sam kupio kiselina, savjetovati posuti ga u ventilacijskim kanalima u kuhinji. to je ono što je rezultat!Navodno, mravi tamo i došao, jer onda ništa od tih kuća ne vide ".

Alena, Kijev

Borna kiselina i boraks protiv mravi su dobri činjenicom da pojedinac zrna visi sa insekata trčanje na placers prahu noge i putovanje na njih sve dok štetočina ne ih ukloniti sa svojim čeljustima i otrov. na isti način, te žitarice se u sam gnijezdo, gdje počinju da skrene čak i oni mravi koji nikada ne napušta koloniju.

So Tako, borna kiselina omogućava uništavanje gnezda mu ravev čak i kada je nepoznata lokacija mravinjak.

Recepti i pravila borne kiseline protiv mrava

U najjednostavnijem slučaju, borna kiselina u prahu u kontrolu mrava raspada u mjestima najčešće susrete s insektima. I samo ispod lajsni, pod ormari u kuhinji, pod smeće može posuti sredstva u svakom slučaju: mravi će biti sigurni da ste pronašli nešto za jelo ovdje u

Ali još pouzdano i efikasno privući mravi na bornu kiselinu i izazvati ih ili jesti, ili se pripisuje. mravljar da svoje rođake hrane otrovom.

koristi u tu svrhu nekoliko recepata otrova sa bornom kiselinom od mrava u pola šolje vode se sipa 5 g boraks ili borne kiseline, ako se stavi 10 grama meda ili džema i 40 grama šećera, mješovitih i sipa u stan jelo. To treba staviti u blizini kanta za smeće: ovo mamac za domaće mrave je vrlo efikasna, jer insekti dobar miris slatko.

  • 2 žlice ili dva žumanca su uklopljena sa pola kašičice boraks ili borne kiseline, a rezultirajuća smjesa priprema kuglice, razlaže gdje mravi su češće.
  • Važno!

U posljednje recept ne možete povećati dozu boraks ili borne kiseline: smanjena koncentracija je dizajniran da bude da čak i ako je mrav feed blizu mamac, a zatim imati vremena da uključuju smrt više komada gnezdo. Potrebno je samo povećati dozi, a radnici mravi umiru odmah u blizini korita za hranjenje, a kolonija će u ovom trenutku proizvesti nove.

u kašiku vode dodati 2 žličice glicerina, žličicu meda, trećina kašičice boraks i 1, 5 kašika šećera, sve pažljivo preselio u i mase roll mamac. Dobijena neosušiva kugle se mogu razgraditi gde god mravi mogu da pokrenu.

  • Naravno, nije poželjno za kućne ljubimce da pronađu mamce i jedu ih. U ovom slučaju nema ništa opasno, ali ni jedno kućno ljubimce neće imati koristi.

Treba se shvatiti da nije moguće brzo ukloniti mravlje sa borovom kiselinom.

U najboljem slučaju, ovaj proces traje dve do tri nedelje. Ali ova metoda je efikasna iako je gnezdo mrava izvan stana. U ovoj situaciji, čak i najmoćniji aerosoli će biti beskorisni, a jednostavna borna kiselina ili borax će se nositi. Dakle, Arm strpljenje i borne kiseline, a mravi su vrlo brzo će dobiti svoj dom dugo putovanje … Ako neko od svojih kolonija još uvijek u stanju da hoda … Priprema otrovan mamac borne kiseline i žumance