Замки за мравки во станот

Март 2019

Видео: Mark Daws Do Karatbars Sell Real Gold Bars Mark Daws (Март 2019).

Anonim

Zamke za mrava, u zavisnosti od dizajna i principa rada, mogu biti vrlo efikasne i potpuno beskorisne. Istovremeno skoro ništa ne zavisi od njihove cene i modernosti - njihova efikasnost određuje prvenstveno princip rada.

I u tom pogledu, samotvoreni zamak sa plastičnog poklopca može biti efikasniji od uvezenog proizvoda za nekoliko stotina rubalja.

Princip akcije zamki

Sve zamke iz mrava u stanu imaju za cilj uništavanje insekata koji ih prodiru. Svi ovi alati mogu se podijeliti na nekoliko tipova:

 • zamke, u kojima se insekt privlači mirisom i, dodirom u mamac, zamagljuje se u otrovanom prahu ili tečnosti. U budućnosti, mrav se vraća u gnezdo, gde širi otrov ili je otrovan sam, pokušavajući da se očisti. Kao rezultat toga, on odmah ne umre, ali nakon nekog vremena idealno - nakon prodiranja u gnezdo. Tamo će otrov uništiti druge osobe, uključujući i matericu. Takve zamke za kućne mrave su najefikasnije i mogu se proizvoditi i samostalno.

 • Mamci sa otrovom, zove se zamke samo zato što su u specijalnim plastičnim paketima za zaštitu kućnih ljubimaca. Mravi su svesno dovedeni u koloniju kako bi hranili matericu. Ovi uređaji su takođe veoma efikasni.

 • Pasti u kojima insekti propadaju - sa Velcro, sa električnim pražnjenjem ili previše jakim otrovom.Uprkos očiglednom efektu, takve zamke su najmanje efikasne protiv mrava, s obzirom na to da uništavanje radnika za hranjenje hrane praktično neće uticati na život kolonije.

Cilj borbe protiv mrava je uništavanje materice (ili kraljica) u koloniji. Bez njega, radni mravi će brzo umreti. Ako materica ostaje živa, krmić će trajno biti izabrana za traženje hrane.

Prema tome, cilj svake efikasne zamke je prisiljavanje radnika da mrtvi otrov u gnijezdo.

Savjet

Glavni šarm akcije takve zamke odloženih akciju - to ne mora da zna gde je uništiti mravinjak sa njima. Ovo je dobro poznato mravinjskim radnicima, a zadatak se svodi na to da ih uhvate u zamku.

Stoga, pre nego što kupite zamke za mravlje, morate razumjeti kako funkcioniše kupljeni proizvod. Ako je to samo traka u paketu ili kuću s insekticid koji će ubiti insekta na mjestu, od kupovine bolje UZDRŽAN.

Idi na napomenu

Svi insekticidi koji se koriste u savremenim zamkama su od male opasnosti za ljude i domaće životinje. Jedino kada jedu velike količine - više od jedne kašičice u isto vreme - moguće su alergijske reakcije i povraćanje. Ali u zamkama, obično čak i čitav paket ove količine otrova nije sadržan. U svakom slučaju, zamke ne daju neposredni efekat od

, a čak i sa najtačnijom upotrebom njihovih mrava će u najkraćem roku nestati iz stana. Da biste dobili rezultate iz zamki, potrebno je da ih pravilno primenite.

Uvjeti korištenja zamke

Boks za mrave nešto slično skup restoran u Moskvi: tri glavna pravila njegovog stupanja na snagu - lokacija, lokacija, i još jednom mjesto svoje lokacije.

Zaista, zamka, u kojoj mravi najčešće trče, može pomoći da uništi sve mrave u sobi. Ali čak i nekoliko desetina sredstava, uređeno kao strašno, ali ako nisu stigle na put, to bi bilo gubitak novca.

Najbolja mesta za postavljanje zamki u stanu su sledeća:

mračne staze - oni su jasno vidljivi sa obilje insekata u sobi. Mravi se obično kreću duž rute koje su označene mirisom, a na stazama se raspoređuju u celine. Zamka mora biti postavljena bilo direktno na stazu, ili što je bliže tome, kako bi insekti dišali mamac.

 • Zglobovi poda i zida, postolje i ivice linoleuma - obično je ovde da postoje mikroskopske rupe koje predstavljaju kapiju u zidani svet štetočina.
 • Prostori iza kuhinjskog nameštaja, rijetko očišćeni i lako prašnjeni.
 • Podovi u ostavi i izolirane logije.
 • Zidovi koji se graniči sa prednjom ili đubretom.
 • Ventilacijske šahte.
 • Naravno, svako stanovanje je jedinstveno, a lokacija kretanja mrava, kao i lokacija njihovih gnezda, može biti apsolutno nepredvidljiva. Postoje slučajevi naslaga insekata u sistemskim blokovima računara i džepovima jakne u ormarićima.

Evo, bolje je da domaćin poznaje svoj stan i što je veća pažnja, ona ima više mogućnosti da pravilno stavi sredstva za istrebljenje insekata.

Važno!

Mreže za mravlje su praktično beskorisne za upotrebu u bašti ili u bašti. Čak i ako uspete uništiti uz pomoć mravlja, potpuno je istrebljenje velikog broja njih (uzimajući u obzir činjenicu da mravi žive na otvorenom prostoru, nikad ne napuštajući površinu) je nemoguće.

Sve zamke treba proveriti sa određenom pravilnošću. Poželjno - najmanje jednom na svake dve nedelje. Od neki insekti mogu potpuno premjestiti sve otrov u drugom aktivni sastojak je suho, u trećem broju mrtvih mrava postala toliko velika da su preklopiti insekticid.

Ako tokom kontrole postane očigledno da zamka više ne radi, treba je zamijeniti.

Može se kupiti zamke za mrava i to možete uraditi sami. Obe metode imaju svoje prednosti i nedostatke, a oba sa kompetentnim pristupom će biti efikasna. Danas postoji čitav spisak najpopularnijih zamki specijalno dizajniranih za borbu protiv mrava, dostupnih i pouzdanih.

Boks Combat Superattack

Combat zamku mrava - Korejski proizvodni pogon, prema navodima proizvođača pomoći da očiste kuću mrava u tri mjeseca. Kada se testiraju u stvarnim uslovima, mravi nestaju u roku od 4-5 nedelja.

Važna prednost Combat Superattack zamke za mrave - sigurnost za životinje i djecu: Gidrometilnon kao aktivni sastojak van domašaja bilo prstom ili jezikom.

Kupi zamke za mrava Borba može biti jedna po jedna ili bruto od 4 komada po pakiranju. U prvom slučaju, cijena bi bila oko 150 po komadu, u drugoj - oko 450 rubalja u četiri zamke.

Pregled

"otrovan sam mrave u kući negdje za tri mjeseca. Olovka vrsta, borna kiselina. U stvarnosti, manje od svojih tek nakon kupovine zamke za borbu mrava. Sedam dana kasnije počeli su da se uhvate u oči je mnogo manje, i kroz mjesec se sastao samo sa jednim u kupatilu. Ispao je brže nego što je obećao proizvođač. "

Tatiana, Rjazanj

Boks Raptor

Zamke bubašvaba Raptor je vrlo efikasan protiv mrava, oni se često prodaju sa insekticidom aerosola i gelova od istog proizvođača.Vrlo delotvorno, jer se u najboljim tradicijama zamki fokusiraju na širenje otrov od mrava u mravi.

Pregled

"Kupio sam jednom postaviti Raptor Postoje dvije zamke i limenku spreja sprej čak i ne dolaze u ruci:… ja postaviti zamke u proreze u svlačionici, iz koje mrava puzao, i oni su otišli u sedmici"

Oksana, Lavov

Boks Raid

Raid - Camye neefikasan zamke za mrave, iako su najlakše kupiti. Oni su dizajnirani da se bore protiv bubašvaba i fokusiraju na uništavanje insekta koji je jedo mamac.

Mravima je veoma teško da nose delove takvog mamca u mravlju, a život gnezda Raid zamki praktično nije pogođen. Od ostalih domaćih insekata, takve zamke su efikasne samo protiv bubašvaba.

Zamke svoje ruke: od onoga što i kako se oni prave

Vrlo efikasna analogni uvoz zamke mogu biti sa svojim vlastitim rukama raspoloživih sredstava. Osnova u njima je borax ili borova kiselina.

Borička kiselina se pomeša sa ostalim sastojcima za proizvodnju mamaca. U posebnom članku na našoj web stranici, navedeni su recepti za takve smeše (pogledajte odeljak "Mravi u stanu"). Spremni mamci su upakovani u poklopce od sandučeta i odvijaju se na mestima sastajanja sa mravima.

 • U posebnom tanjir ili jednostavno plastičnog poklopca sipa čisto boraks ili bornu kiselinu, kako bi se potpuno pokrije dno i srednjeg kapala džem ili med. Mravi koji stignu do slatkoće će se smrviti u otrov i preneti ga do mravi.
 • Kada pravite mamce, važno je pravilno održavati količinu otrova u receptu. U tom slučaju, zamka za mravlje sa svojim rukama uvijek će biti jeftinija od one koju je kupio na tržištu.

I uvek bi trebalo da se setimo da zamke mravi, čak i najefikasnije, ne daju brz rezultat. Ako se štetočine moraju ukloniti ovde i sada, a lokacija mravca je poznata, racionalnije je koristiti insekticide u vidu aerosola.

Priprema otrovne mamce za mravove na bazi borne kiseline

)