Капки болви за кучиња и кученца

Март 2019

Видео: Calling All Cars: A Child Shall Lead Them / Weather Clear Track Fast / Day Stakeout (Март 2019).

Anonim

Više od 80% od veterinara propisuje za liječenje buha kapi za pse. Zašto pada? Zato što imaju mnogo prednosti u poređenju sa drugim oblikom doze.

Zaštita kućnih ljubimaca od parazita je najrelevantnija u proljeće-ljetnom periodu. Tokom ovog perioda primećena je maksimalna aktivnost insekata. Veterinari preporučuju da pas uzgajivači provesti liječenje pasa, bez obzira na to koliko često i gdje hoda ljubimac. Nije bitno pas posjete posebno uređen za šetnju parkovima, ili samo hoda po gradu. U oba slučaja postoji rizik od infekcije parazita.

dobrobiti životinja treba početi s topljenjem snijega u ovo doba buđenja i aktivnosti insekata. Bolevi donose život neprijatnim stanjima. Pored toga nose opasne bolesti:

 • piroplasmosis - bolest koja pogađa pse
 • Dirofilariasis
 • Flea dermatitis ili drugim riječima, alergija

Drops

Prednosti kapi kako slijedi:

 • Oni brzo osloboditi kućni ljubimci od boli. U svom sastavu postoje aktivne komponente koje počinju da deluju od trenutka primene leka.
 • Uplašite pršute i uši. Ovo je veliki plus da imaju složeni efekat na insekte.
 • Nemojte štetiti životinjama. U poređenju sa drugim lekovima, oni su poželjniji.
 • Jednostavan i jednostavan za korištenje. Primjenjuju se lokalno na određeno područje.

Plus, kapi od boli i grinja za pse održavaju efekat dugo vremena. Jedno trljanje leka spašava ljubimca od parazita za 1, 5 - 2 meseca. Pravi lek ne izaziva alergijsku reakciju kod pasa.

Pošto je lek za buve, uostalom, lek, treba ga pažljivo i pažljivo izabrati. Na primjer, kapi od bola za štenad može se koristiti samo u roku od dva do tri mjeseca, u zavisnosti od lijeka. A životinje koje štede ili neguju štenad, uopšte ne možete trljati lek u kožu.

Neželjeni efekti

Do danas postoji veliki broj kapi koji su veoma efikasni u pomaganju da se oslobodite bolova. U preparatima se koriste nova generacija insekticida, mogu biti: methopren, fenotrin, permetrin i druge supstance. Sadržaj lekova je relativno siguran za životinje i ljude, ali je štetan za same parazite.

Kapi od boli za pse treba strogo primijeniti u skladu s preporukom liječnika ili uputstvima priloženim za paket. Upotreba medicinskog proizvoda koji nije u skladu sa uputstvima može dovesti do neželjenih efekata kod životinja.

Nema mnogo negativnih efekata, ali treba ih navesti kako bi se razumio razlog za pojavu i blagovremeno odbijanje za nastavak postupaka. Ako se lek prekomjerno nanese na kožu psa, mogu se pojaviti sledeći neželjeni efekti:

 1. Prekomerna sekrecija pljuvačke. Preporučljivo je dati psu vodu.
 2. Alergije. Može se dogoditi na osetljivoj životinji ili kada je doza leka značajno prekoračena.
 3. Izgled ćelavosti na mestu nanošenja kapljica. Pojavljuje se vrlo retko, ali je i dalje vrijedno znati o ovoj osobini.
 4. Drhti u mišićima.
 5. Lachrymia.

Pre kupovine, vredi konsultovati veterinara. Ako stalno vozite istog doktora, on će moći da kaže šta će mu alat odgovarati.

Osnovna pravila

 • obično kapi prodaje u pipetu, pojednostavljuje primjenu lijeka.
 • Morate da koristite lek u zavisnosti od težine životinje, manje težine, manje se primenjuje.
 • Ne možete pušiti, piti ili jesti dok obrađujete.
 • Kapi se primenjuju na grebenu. Pre ovog mesta pas ne može doći do jezika, a uticaj na parazite ovdje je posebno efikasan. Preporučuje se da se nanose kapljice duž kičme psa.
 • Posle postupka, savetniku se savetuje da pažljivo operete ruke deterdžentom toplom vodom.
 • Nekoliko sati nakon postupka, držite psa od male dece i ne grijite ga.
 • Kasnije životinja može biti oprana šamponom, efekat proizvoda neće biti izgubljen.
 • S obzirom da današnji droge su otporne na vodu, kupanje ili šetnju svog ljubimca na kiši može biti nekoliko sati nakon tretmana.
 • Pazite da ne dobijete kap i očiju ljubimca i sebe. U slučaju kontakta sa očima odmah isperite toplom vodom. Ako nekako dobijete kapljice u ustima, bolje je odmah da se obratite lekaru. Ako ste bili u kontaktnim sočivima u trenutku kada ste dobili lek u očima, odmah ih uklonite.
 • Korišćene pipete treba odlagati u skladu sa pravilima za odlaganje otpadnih materija. Zabranjeno je koristiti ih u domaće svrhe.

Ne trljajte lijek za buve:

 1. štenaca manje od tri mjeseca
 2. Trudnice i dojilje pasa
 3. stari, slabi i bolesni psi

Osim najčešćih lijekova, postoje posebne pripreme koje možete nositi mali štenad i bolesnih pasa.

Kapi za odrasle pse

Trenutno, veliki broj lekova se proizvodi protiv eksternih parazita, koji se puštaju u obliku kapljica, ovde su najčešći od njih:

 • "Hartz Ultra Guard". Ovaj lek je najpopularniji kod uzgajivača pasa. Aktivni sastojak je fenotrin. Asortiman lekova uključuje proizvode koji se koriste za liječenje domaćih i uličnih, visoko zaraženih životinja. Svi lekovi su efikasni za 1 - 1, 5 meseci nakon nanošenja na kožu kućnog ljubimca. Glavna minus kapljica - oni se ne mogu koristiti za štenad ispod 1 godine starosti.
 • "Stronghold". Oni se smatraju jednim od najefikasnijih lekova za bolove i šverce. Odlično su za osetljive pse. Takođe, mogu se koristiti za sprečavanje bolesti štenaca starih od 1-5 meseci. U liniji sredstava ovog brenda postoje kapljice za male, male, srednje i velike rase. Aktivni sastojak je selamektin. Primjenjuje se jednom mjesečno tokom cijele sezone aktivnosti parazita. Već nakon 25 sati nakon nanošenja proizvod uništava odrasle insekte. I štiti od ponovnog pojave u toku 30 dana. Takođe uništava jaja insekata. Još jedan plus od droge jeste to što sistematsko tretiranje životinje omogućava potpuno uklanjanje bolova kod kuće ili u stanu.
 • "Leopard". Domaći lekovi se gotovo ne razlikuju od uvezenih analoga. Aktivne supstance koje čine proizvod štite životinju ne samo od boli i krpelja, već i od gelminata. Prilikom kupovine sigurno ćete ceniti njegovu cenu u poređenju sa drugim lekovima.

Proizvođači kapljica preporučuju početak lečenja kućnim ljubimcima unapred, odnosno mesec dana prije početka aktivnosti insekata.Ovo će štititi vaše ljubimce od infekcije. U roku od 30 dana od početka korišćenja leka se oštro smanjuje broj insekata. Takođe, kapi se mogu koristiti kao kompleksna terapija bola dermatitisa, odnosno alergija.

Kapi za štenad

Skoro svi proizvođači lekova protiv bola proizvode pojedinačne lijekove pogodne za štenad, ali neke firme specijalizuju se posebno za mlade životinje.

 • "Čistoća". Može se koristiti za štenad od starosti od 8 nedelja. To je sigurno za djecu i ne šteti zdravlju psa koji lizira potomstvo. Dakle, hipoalergenski lek za bebe.
 • "Advantage". Namijenjeni su za štenad, težine do 5 kg i psica za njegu, lek štiti sve legla od parazita.
 • "Dana". Lijek za bolove koristi se za mlade životinje starosne dobi od 1, 5 meseci. Štedenje štenadi se ne preporučuje tri dana pre postupka i tri dana nakon liječenja od parazita.

Veterinarske apoteke imaju veliki broj preparata protiv parazita. Kako ne bi sami odabrali alat, probnim i greškom, odnesite psa na veterinara. On će vam savetovati lekove koji neće štetiti zdravlju vašeg ljubimca.