Колку години обично живеат стаорци?

Април 2019

Видео: Животот во раната црква (Април 2019).

Anonim

Slučaj kada je životinja živjela 7 godina, nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda i jedini je zvanično potvrđen u ovom trenutku. Da li ste se ikada zapitali koliko živi pacovi? Postoji često pogrešno shvatanje da su dugotrajni, a domaće životinje mogu umreti do 7 godina.

U stvari, ovo su netačne informacije, a životni vek pacova je kraći. Slučaj, kada je životinja živela 7 godina, nalazi se u Ginisovoj knjizi zabilješki i jedini je zvanično potvrđen u ovom trenutku. Potrebno je detaljno razraditi način života različitih vrsta i pojedinaca glodara da bi saznali koliko godina zapravo živi.

Život divljeg pacova

Sivi pacov je najčešći među braćom. Postoje podaci da su pojedinci divljih pacova na Zemlji 2 puta veći od ljudi. Nalazi se na svim krajevima zemaljskog svijeta, izuzev hladnog sjevera i polarnih područja. Pasyuk se može prilagoditi različitim uslovima i klimi, ima dobar duh i lukavost. Ove osobe se odlikuju odličnom memorijom i orijentacijom u svemiru. Prvi put se sećaju puta, što im pomaže da savršeno postanu na kanalizacionim putevima.

Divlje životinje vole da žive bliže vodi i vode noćni život, prilagođavajući se na najprikladniji način za proizvodnju hrane. Ulični pacov pokušava da jede na deponijama i nalazi se blizu njih, ovi sisari ne vole da idu daleko od njihovog gnezda.

Česta pogrešna pretpostavka je da su oni dugotrajni, a domaće životinje mogu umreti do 7 godina starosti.

Pacovi mogu plivati, rudari plen u rezervoarima. Imaju odličnu fizičku obuku, tako da takva plutajuća životinja može ostati u vodi do 72 sata.

Reprodukcija pacova većinom se dešava na toplim mestima. Život u ovakvom okruženju, vrsta je u mogućnosti da nastavi svoj rod tokom cijele godine, smanjivši se do 8 puta. Često ženke zauzimaju jedno uobičajeno gnezdo i zajedno podižu pacove.

Koliko živih pacova zapravo ima takvih opasnih i teških uslova za preživljavanje? U proseku, podrumski podrumi žive 1, 5 godina, što je zbog visoke smrtnosti u ranom uzrastu, opasnosti od predatora i kanibalizma koji su u njima prevladavali. Retko životni vek pacova dostiže 3 godine.

Pametni rat (video)

Život ujednačenog pacova

Pacovi su veoma lako ukrotiti. Ako odlučite da kupite kućnog ljubimca, onda njegov životni vijek zavisi samo od vas. Morat ćete se pobrinuti za to, voditi računa o tome, pratiti pravilnu ishranu, zdravlje, izgled i stanje.

Posebnu pažnju treba posvetiti ishrani, jer zavisi od dijete, puno toga. Koliko godina živi pacov kod kuće, u potpunosti zavisi od njihovih vlasnika. Iako se ovi grabljivci smatraju veoma pametnim, nemaju osećaj sitosti, zbog čega postoje velike šanse za prejedanje i stomačne probleme. Njihov život je u tvojim rukama.

Pacovi su veoma lako ukrotili

Pacovi su vrlo brzi da prolaze pubertet. Već 1, 5 meseci imaju seksualnu zrelost. Ovo starost je ekvivalentna 12,5 ljudskih godina. Međutim, potomci mogu da proizvode do 5-6 meseci života, što se odnosi na 18 godina kod ljudi.Svake godine život odrasle osobe može se smatrati 25 ljudi.

Domaći pacov, sa pristojnom brigom, može živeti 5 godina. Ali najčešći životni vek pacova kod kuće je 2-3 godine.

Život dekorativne pacov

Ukrštanjem različitih štakora, a zahvaljujući iskustvu velikog broja sorti ukrasnih glodara je izvedena u laboratorijima. Među njima:

 • standard;
 • Rex;
 • tailless;
 • Bez kosu;
 • saten;
 • brana;
 • Fuzz;
 • dvostruki rex;
 • Sfinga.

Ako odlučite da kupite neku vrstu dekorativnog stvorenja, morate znati da je svakom pojedincu potreban individualni pristup. Glavni značaj je dužina pacove kose i repa. Ćelav pasmine kao što su Sphynx, koja je uzeta od strane mutacija podložniji bolesti i ozljede, zbog nedostatka zaštite na tijelu. Apsolutno nije vrsta koja može lako povrediti nežnu kožu, grebanje ili sečenje, što može dovesti do infekcije. Životinje su lako podložne prehladama zbog nedostatka toplog krzna. Ova vrsta je najsrećnija, jer zbog nedostatka grejanja više vole biti u toplim rukama vlasnika.

Ako odlučite kupiti kućnog ljubimca, njegova životni vijek je do vas

Uz temeljnu njegu kože potrebno je organizirati pravilnu ishranu. Kvalitet hrane zavisi od životnog veka pacova. Glavna dijeta trebala bi se sastojati od žitarica. Svakodnevno, kao vitamin, morate dati povrće i voću zveri. Dodatni vitamini su takođe potrebni. Budite sigurni, jednom za 2-3 dana, trebate dati hranu belančevine za kućne ljubimce. U proseku, pacovi žive od 1, 5 do 2, 5 godina.Znajte da će svaka greška u negi ove osobe izazvati tumore, prehlade i infekcije.

Pasovi pasa od belog psa smatraju se najvernijim i prijateljskim ljudima. Oni su najbolji za obuku i imaju vrlo lep izgled. Oni mogu biti sa kovrdžavom kosom i crvenim očima, imaju različite karaktere. Ali organizam ovih slatkih životinja je najugroženiji od prehlade. Treba ih držati u prostranom kavezu, koji ne dobija direktnu sunčevu svetlost. Kavez mora biti daleko od nacrta. Obično pojedince ove vrste žive do 1, 5 godina, u retkim slučajevima njihov životni vek dostigne 2, 5 godina.

Pasovi neosetljivih pacova su veoma osetljivi na promene u okruženju, jer rep u običnim vrstama služi kao regulator temperature temperature tela. Kućni ljubimac mora biti napunjen filtriranom vodom. Ako dajte tekuću tečnost iz slavine, postoji velika šansa da unesete infekciju u telo i izazivate probleme sa varenjem i stomakom. Kao i prethodna dekorativna lica, uz normalnu negu, njihov prosečan životni vek fluktuira oko 1, 5 godina.

Posebnu pažnju treba posvetiti ishrani, jer zavisi od dijete, puno toga. Koliko godina živi pacov kod kuće, u potpunosti zavisi od njihovih vlasnika

Kamen brane, reksa i drugih su manje muhoviti. To ne znači da se ne mogu angažovati. Svi pacovi su vrlo čista stvorenja i ljubavni poredak. Njihova ćelija treba uvek biti u savršenom stanju. Koristite najbolje specijalno punilo, potpuno je sigurno, apsorbira sve mirise koji su neprijatni za vlasnika, a sam ljubimac. Punilo ne bi trebalo da bude četinarsko: nije za pacove bezbedno.Piletina - takođe nesretna opcija: životinja može sigurno voziti splinter.

Najčešći životni vek pacova kod kuće je 2-3 godine

Ćelija mora biti redovno očišćena i dezinficirana kako bi se sprečilo razvoj infekcija. Oprati to sa običnom vodom nije dovoljno. Kavez mora biti prostran i udoban za životinju, poželjno je imati 2 sprata. Trebalo bi da ima različite igračke, ljestve, pološke i bubnjeve, tako da je glodalo imalo mjesto za šetnju. Ako ima nepomičan i nesporan način života, kao što je slučaj kod ljudi, može doći do zdravstvenih problema, od gojaznosti do srčanih patologija. Neophodno je staviti u njegov kavez kamen za oštre zube. Oni mogu porasti prevelik, što može ometati normalno jesti.

Životinje u gradu (video)

Početna pacov bolest

Najčešći bolest koja značajno smanjuje životni vijek štakora - hladno. Vaš zadatak je da obezbedite najsigurnije uslove za svog kućnog ljubimca. Potrebno je izbjeći hipotermiju njegovog tela i sve vrste nacrta.

Životinja treba redovno pregledati za tumore, abrazije, prolixine i bolove, i da pažljivo prati najmanju promjenu ponašanja. Neophodno je što je moguće često pokazati glodavac veterinaru, sprovodeći redovne preglede njegovog stanja.

Pripitomljene rat sa pristojnim zaštite, mogu da žive 5 godina

Glavni simptomi bolesti:

 • često kihanje i kašalj;
 • čvrsto i često se baca sam;
 • pražnjenje iz nosa i očiju;
 • letargija, pospanost;
 • gubitak apetita;
 • ćelije, čirevi na tijelu i vunu;
 • Oticanje, otok.

Ako ste pronašli čak jedan od ovih simptoma, odmah nositi životinju kod veterinara, jer je trajanje života kućnog ljubimca zavisi od vas. Za razliku od divljih pacova, ukrasne vrste su izgubile veliki udeo njihovog imuniteta.