Колку и каде што живее мол

Јануари 2019

Видео: How great leaders inspire action | Simon Sinek (Јануари 2019).

Anonim

Ključni stanište kuće moljac - zalihe hrane i ormarima, Paul pita: "Koliko i gdje živi stan krtica? Zašto nema probobcis? "

Mnogi ljudi misle - zašto mesari nemaju probobac? Možda ona nije leptir?

Moljac je leptir, ali organ u obliku probobca je odsutan, jer to nije potrebno za to.

Leptiri su potrebni tako da mogu konzumirati nektar. Znači, možete doći do dubokih nektara. Insekti se često hraniti na način prikazan.

Zadatak moljaca je da se parite i leže jaja

Posebnosti plodova

Krave "samostalno". Odrasli pojedinci se ne hrane. Dakle, ne postoje probobci i organi za jelo. U nekim slučajevima, insekt ima nerazvijene digestivne organe. Zadatak moljaca je da se parite i leže jaja. Život se održava na račun nutrijenata nakupljenih na stadijumu larve.

Sve nevolje koje vidite, - namazani namještaj, krzno, žitarice - grickalice gusenice. Insekt ima jak aparat za gnječenje. On je u stanju da zaglavi polusintetičke, zrnu kukuruza.

Odsustvo moljaca od moljaca može biti sekundarno ili primarno. U zubatoznim insektima, aparat za gnječenje ostao je od predaka. Druga vrsta se razlikuje po tome što je u prošlosti postojao usnik, ali su ga izgubili kao suvišni i u odrasloj državi trenutno nije prisutan. Domaće štetočine pripadaju drugoj vrsti.

Jake razlike između leptira i gusenice nastale zbog činjenice da one ne bi trebalo da stvaraju konkurenciju jedni za druge.Dakle, vrsta ima veće šanse da preživi.

 • U divljini, moljci imaju određeni hronološki ciklus razvoja.
 • Gusenica živi u gnezdama životinja i ptica, na organskim ostacima.
 • Insekt nosi vunu, perje.
 • U jesen ili u avgustu je gusjenica učauriti, a zatim formira leptira polažu jaja.
 • Jaja su hibernativna, a larve se pojavljuju na proleće.

Razmažena namještaja, krzna, žitarice - trikovi pruge

Features zeto larve

Struktura larvi je da se može konzumirati mnogo različitih jedni od drugih, stvari, da brzo dobiju na težini. Larve moljke rastu sporije od ostalih gusenica, jedu malo. Oralni aparat glaja. Uključuje 2 mandibila sa sekvencama na svakom. To daje priliku da brzo prekine vlakna.

Životni ciklus

Koliko dugo živi štetočina? Razvoj se nastavlja sa potpunom transformacijom. Insekt postavlja jaja (60-230 komada). Daju gusenice nakon 13 dana na temperaturi od 20 stepeni. Posljednji su angažovani u izgradnji kokona iz hranljivog materijala na kojem žive. Koliko dugo moljnjak provodi u stanju leptira? Staza traje otprilike 7 meseci. Kao insekt, insekti troše do 44 dana.

Krilati pojedinci mogu da žive do 4 nedelje. Tokom godine, štetočine daju 2 generacije ako se nalaze u prostoriji sa sobnom temperaturom.

Početna krtica u procesu evolucije izgubio zeto kao nepotrebno

Zanimljivosti

Sada znate koliko živi odraslih. Ali još uvek postoje trenutci za razmatranje.

 • Definitivno možete reći da krtica ne grize. Gusarnici to nisu u stanju. Da, to im nije potrebno, jer u ljudskoj koži nema ničeg zanimljivog i hranljivog za parazit.Mit o ugrizu bedara rođen je u apartmanima u kojima se komarci skrivaju u uglovima, a na licu vidimo leptire. Noću, komarci prave ugrize, i čini se onom čoveku za koga je leptir kriv. Moljac može da sedi na sijalicu, ali ne više.
 • Postoje gusnjice od moljaca koje jedu keratin, koji se nalazi u rogovima afričkih antilopa. Neke vrste preferiraju vosak od pčelinjaka.
 • Gotovo sve vrste moljaca su slične. Imaju glavu braon boje, svetlo telo sa ružičastim ili žućkastim nijansom. Ličila po izgledu liči na voće sa jabukama.
 • Sve vrste moljaca su štetočine. Insekti nanose štetu na hranu, odjeću, pečurke, grmlje, drveće. Za čoveka, leptir ne predstavlja pretnju.
 • Krt ne jede sintetičke stvari. Larva je u stanju da jede stvari sintetikom, ali ako sadrže prirodna vlakna. Rast štetočina je spor.
 • Aparat za gnojanje ostaje u brojnim vrstama moljaca. Leptiri ne mogu oštetiti odeću. Jednostavno nisu izgubili nepotrebnu hranu.

Izgled larve moljaca iz kokona (video)

Nakon što pročitate odgovarajući članak na našoj web stranici, takođe ćete moći da saznate koja su opasna larva moljca.

Sada znate koliko krtica može preživjeti i zašto ne postoji probobec.