Како да се ослободите од молови во станот

Јануари 2019

Видео: The Great Gildersleeve: Apartment Hunting / Leroy Buys a Goat / Marjorie's Wedding Gown (Јануари 2019).

Anonim

Moljac je čest problem za bilo koju domaćica u svim ormarima, gdje su privučeni žitarica i žitarice, u ormare, gdje su priziva vunene, svile i drugih materijala. Tu je jednostavno pitanje na koje ćemo pokušati pronaći odgovor: "Što se jednom za svagda uništiti insekt?"

Kako su larve moljaca u stanu?

Proces oslobađanja od štetočina u stanu zahtijeva dvostruki pristup: prvo, potrebno je uzeti u obzir sredstva za neposrednu borbu, na primjer putem aerosola, kao i temeljno ormari za čišćenje i drugih parazita koncentracijama (oni su, po pravilu, biraju tamne uglove gdje svjetlost ne dobija). Zatim treba koristiti preventivne mjere kao što su aromatične kašičice i odgovarajuće metode skladištenja.

Kako izgledaju jaja?

Meseca jaja su ovalna, slonova, oko 1/25 inča duga. Oni se talože pojedinačno ili u manjim grupama ili među vlakna u pukotinama odgovarajućeg jestivih materijala i pričvršćen na materijal pomoću gela sekrecije. Svaka ženka polaže u prosjeku 40 do 50 jaja, ali neki od njih mogu postaviti do 200 jaja brzo razvijaju ljeta 4-10 dana, ali u zimskom periodu može trajati mjesec dana ili više.

Gdje potražiti larve na moljama - kako otkriti?

Od jaja koja je ležala leptir larve se pojavljuju, izgledaju sasvim sitne bijele crve sa smeđim glavu, ali može narasti do 2-3 mm. Ako ste primijetili larve na plafonu svoje kuće kuhinje, koji se stalno ide gore, što znači da je štetočina je već uspio da se nastane u paketima hrane.Ne brinite, to ne znači da ste neuredna ljubavnica, to je moguće u svakom stanu!

Odrasli pojedinci se mogu videti kad lete oko stana. Ako primetite oštećenja odeće koja je bila uskladištena u ormaru - to je takođe jedan od znakova štetnog insekata. Neke vrste mogu ostaviti kokone i čak legla kao dokaz njihove aktivnosti. Postoji i vrsta koja ostavlja svoj izvor hrane kada je vrijeme za pupćenje. Pupa se može videti u uglovima šifonjera, kutija i zidova.

Kako uništiti larve moljca?

Ako je insekt završen u odeći, uradite sledeće nekoliko stvari:

 • 1. Provjerite odjeću i uklonite sa grudi ili mezzanine sa larvama ili jajima;
 • 2. Oslobodite komoda od drugih stvari, tretirajte svoje zidove dezinfekcionim sredstvom, operite svu odeću;
 • 3. Svaka čista stvar mora biti upakovana u zatvorenu torbu;
 • 4. Postavite preventivni u garderobu, može biti naftalen ili njegova alternativa u prirodi - kedarne lopte.

Na kojoj temperaturi krta i njegova larva umiru?

Ugodna temperatura za razvoj jaja od 22-26 ° C, oni preferiraju tamnu, neoblikovanu sobu. Štetočina i njegova larva se plaše niskih i visokih temperatura. Od -2 S i niže, a takođe i više od 40 C oni propadaju. Shodno tome, jezgro da bi ih se rešio trebalo bi da stvori najneugodnije uslove za njih.

Kako se mogu osloboditi larve hrane?

Ako se parazit smestio u kuhinju, potrebno je:

 • 1. Oslobodite i očistite sve police i fioke, naročito u pukotinama i uglovima gdje se jaja mogu sakriti;
 • 2. Obradite zidove rastvorom sirćeta ili drugim sredstvima za dezinfekciju, čak i ako izgledaju čiste u uglovima, jaja mogu biti sakrivena;
 • 3.Identifikujte izvor, obično počinje u paketima sa žitaricama ili brašnom;
 • 4. Odložiti kontaminiranu hranu i pakete hrane;
 • 5. Očistite kontejnere u kojima su oštećeni proizvodi skladišteni.

Bee moth larva kako uništiti?

Efikasan način za borbu protiv larve pčela (vosak), koji su opasni za porodicu pčela, je sledeći:

 • 1. Uklonite ramove i satove iz košnice i stavite ih u zasebne pakete i zatvorite ih čvrsto;
 • 2. Proverite temperaturu u zamrzivaču, treba da bude -10 ° C ili niža;
 • 3. Stavite vreće sa satama i ramovima u zamrzivaču i ostavite ih tamo najmanje 24 sata;
 • 4. Uzmite pakete sa zamrzivača i sačekajte dok se ne stopaju;
 • 5. Držite okvir u slobodnom košnicu sa otvorenim stranama tako da postoji dobra cirkulacija vazduha.

Otklanjanje parazita na ovaj način je izuzetno efikasno.

Kako se rešiti moljaca u stanu ako larve nisu pronađene?

Da bi kontrola štetočina, koristeći gore navedene metode, bila efikasna, prvo morate pronaći izvor problema.

Glavni razlog za pojavu insekta u stanu su proizvodi koje osoba dovodi u kuću iz prodavnice, često u ne-zapečaćeni fabrički paket.

Omiljena hrana za hranu - žitarice, semena, suvo voće, orasi, brašno, suvo voće i biljke.

Ponekad insek ulazi u kuću sa komšija na ventilacionom sistemu.

Ako u stanu postoji moljac, možda je razlog za nedavno kupovinu vunene odeće, odeću od krzna, nameštaj s tapaciranim od prirodnih materijala. Pre. nego da se reši da se otarase parazita, neophodno je saznati svoje gnezdo.

Vosak moljac larva Primjena

Učitavanje …

Takav kućni vatru može biti korisno osobi, tako da ne žurite da se oslobodite, koristeći posebne ili ljudske lekove.Ekstrakt vosak Moljac larve ima jake antibakterijsko i antivirusno dejstvo i našli široku primjenu u liječenju virusnih prehlada, kao i brojne pozitivne povratne informacije dokazati efikasnost ovog agenta.

tinktura na osnovu vosak crva uzima oralno 35-40 minuta prije obroka, treba prethodno razrijediti u 50-120 g vode ili čaja. Za profilaksu, lek se primenjuje 1-2 puta dnevno i 2-3 puta tokom tretmana u roku od 3 meseca.

Komentari o primjeni ekstrakta larve voska moljca

Komentari o ljudima koji su ekstrakt tinktura na bazi voska moljca je veoma pozitivno. Mnogi su srećni što su se mogli osloboditi parazita i istovremeno poboljšati svoje zdravlje.

Tamara, Jekaterinburg: "Jednom na internetu sam naletio na članak koji savjetuje lijek na bazi larve, počeli smo da se celom porodicom u van sezone i tijekom virusnih infekcija, sada su u zadnje 2 godine skoro nismo bolesni, a imunitet postaje otporniji na viruse ";

Fedor, Kropotkin: ". U jednoj godini, upotreba tinkture sam uspravio moje zdravlje, osjećam nalet snage, stabilizirala sam pritisak, to je stvarno čudo narodne način suočavanja s bolešću"

Alexey, Moskva: "Čuo sam puno pozitivnih povratnih informacija o ekstrakt lica, i pokušao da koriste droge me je stvarno spasila od tuberkuloze i zaustavio napredak sistemski eritemski lupus, glavni redovnog uzimanja i ne zloupotrebljavaju sredstva."