Живеалишта болви во куќата

Јануари 2019

Видео: Suspense: Suspicion (Јануари 2019).

Anonim

Fleas - krv-sisa insekata, kvari život, ne samo životinje, već i ljudi. Pored bolne ugriza koji uzrokuju alergijske reakcije, oni mogu širiti opasne bolesti, tako da je pojava ovih insekata u stanu treba da vode računa o svom uništenja. Da biste se efikasno oslobodili parazita krvi, morate znati mesta iz staništa.

Kada najčešće živi bluza

Najčešća blaška staništa u stanu su:

  • Tepisi;
  • Leglo domaćih životinja;
  • Tapacirani nameštaj;
  • Posteljina;
  • Odjeća;
  • Teško je doći do mesta koja se nalaze iza ploča i u pukotinama zidova.

Tepisi i tapeciranog namještaja

Mats ljubimaca - jedan od omiljenih staništa buhe u stanu

U apartmanima, posebno u prisustvu kućnih ljubimaca, buve se često nalaze u tepiha. Preferentni insekti daju prirodno napajanje, u kojem se osećaju ugodno. To se objašnjava činjenicom da žive na maloj visini. Njihova staništa nalaze se ne više od jednog metra od poda, zbog čega se ugrize najčešće pojavljuju u osobi na nogama.

Iz istog razloga staništa buhe su: tapeciranog namještaja (sofe i fotelje), dječje igračke izrađene od tkanine i krzna prostirke na zidovima. Zahvaljujući toploj gomili, ovi objekti u unutrašnjosti stvaraju optimalne uslove za reprodukciju krvosučnih insekata.Dakle, na temperaturi od +27 i veću vlažnost, ciklus razvoja bola traje samo 21 dan. Pod drugim uslovima, trajanje ciklusa može se povećati do 8 meseci.

Krevet i posteljina

Posteljina je najpogodnije mjesto za bole da odlaze nakon zasićenja. Najčešće, insekti žive u zglobovima posteljine i izlaze iz lova noću, kada osoba spava. Prekrasno životno okruženje stvara se u dušekima, koje treba uzeti u obzir prilikom obrade kreveta za uništavanje insekata.

Ugrize bube često su zbunjene ugrižima kreveta, takođe biraju krevet za osobu kao svoje stanište. Na donjemu bluzu nalaze se tragovi, koje su mrke male tačke u obliku zapremina.

Podrumi višespratnih kuća

Reprodukcija ovih insekata za krvarenje promovišu beskućne životinje koje žive u podrumima u hladnoj sezoni. Miševi i pacovi, koji se mogu pojaviti u podrumima kuća, takođe su njihovi nosioci. Prisustvo buba posebno osećaju vlasnici apartmana koji se nalaze na prizemlju stambenih zgrada. Da bi se insekti stigli u stan može kroz ventilacione rupe i pukotine u podovima.

Insekti iz podruma, ušli su u stan, smjestili se u tepih, fotelje i sofe. Kućni ljubimci takođe postaju utočište za ove parazite krvi.

Važno! Da bi se sprečilo pojavljivanje buva u podrumima, neophodno je eliminisati vlažnost i očistiti prostor od ostataka. U slučaju infekcije i reprodukcije insekata, neophodno je obaviti pažljivu obradu cele teritorije podruma.

Ostali stanovi u stanu u stanu

Omiljena lokacija za buvu u stanu su ploče i slotovi koji se nalaze na visini od ne više od 1 - 1,5 m.Kada uništavaju parazite krvi u sobi, ovim mestima treba posebnu pažnju posvetiti. Jaja insekata mogu ostati na teško dostupnim mestima i izazivati ​​ponovljene infekcije.

Garderobne ploče su još jedno mesto gde često živi krevetna bollica. Oni mogu da organizuju gnezda, kako u platnom, tako iu pukotinama namještaja, tako da kad budu uništeni, potrebno je obraditi prednji i zadnji deo kabineta.

Ti insekti krvi pružaju najveću prednost kućnim ljubimcima. Često se nalaze iu pticama koje se drže u kavezima. Dobar vlasnik koji želi sprečiti širenje insekata kroz stan, pažljivo tretira svoje ljubimce i blagovremeno ih rukuje.

Kućne bube, kao i bube, mogu da žive u bilo kom osamljenom mestu, stoga, ako je neophodno uništiti ih, čitava površina stana treba da se leči. Stanari prvih spratova ne zaboravljaju na obradu podruma.