Што одврати лебарки од станот

Јануари 2019

Видео: ANIMAIS E INSETOS ENCONTRADOS DENTRO DE EMBALAGEM INDUSTRIAL (Јануари 2019).

Anonim

Pojava bubašvaba u dnevnom četvrtine često uzrokuje anksioznost za domaćine u vezi sa teškoćama da se oslobodimo ovih insekata. Kemikalije iz različitih razloga ne mogu uvek da se koristi, tako da je važno znati šta plaše bubašvaba. Ovo će vam pomoći da riješi štetnih insekata bez upotrebe hemijskih sredstava ili spriječiti njihovo nastajanje.

aromatični biljaka

Miris određenih biljaka koje sadrže veliku količinu eteričnih ulja, u stanju je da otjerate žohara i da ih da napuste prostorije.

NAŠI ČITALI PREPORUČUJEMO! U borbi protiv bubašvaba, naši čitaoci savjetuju reporteru Pest-Reject. Elektromagnetska i ultrazvučne tehnologije sa 100% efikasnosti da se nosi sa bubašvabe, bugova i drugih insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovdje …

  • Krem - silnopahnuschih biljka miris bojali žohara. Da biste spriječili pojavu insekata može se koristiti svježe izabrali biljke, što je dovoljno da se proširi na mjestima mogućeg izgleda bubašvaba. U hladne sezone priprema infuzija suhog cvijeća od buhača, koja je obrađena i prostora.
  • eterična ulja eukaliptusa i cedra mogu se koristiti za uplaši odraslih. Postoji nekoliko opcija za upotrebu eteričnih ulja. Porijekla - Tretman posjećuju mjesta kukci vodeni rastvor koji sadrži ulje.Druga je upotreba aroma sijalica.
  • Bubašvabe se plaše mirisa nane i pelena. Može se koristiti sveže i suvo. Trava je postavljena u staništima insekata.
  • Lovorov list pomaže da se riješi male količine insekata, samo ga proširiti na kuhinjske elemente, za cijevi i duž lajsni.
  • Korišćenje kapi za anis ili bilo koji preparat koji sadrži anis je efikasan. Insekti ne tolerišu miris ove biljke i brzo napuštaju kuću.
  • Sušena i seckana cvetova kamilice koriste se za ubijanje štetnih insekata. Sadrže otrovnu supstancu za insekte - piretrum. Prah kamilice je prskan u staništa bubašvaba.

Sve ove metode oslobađanja bubašvaba su sigurne za ljude i kućne ljubimce, ali imaju jednu veliku manu. Oni ne uništavaju insekte, već ih samo prisiljavaju da privremeno napuste prostorije. Oni mogu pomoći da se reše mala populacija bubašvaba, ali ako su već u stanu.

Tvari sa oštrog mirisa

supstance sa oštrog mirisa - još jedno sredstvo onoga što se plaše bubašvaba. Ali korišćenje ovih sredstava može negativno uticati na stanare kuće. Osim toga, njihov miris će ostati u stanu dugo vremena.

  • Alkohol amonijaka (rastvor amonijaka) ima oštar miris koji odbacuje insekte u stanu. Do žohara su nestali iz sobe, dovoljno dnevno za brisanje podova vodom koja sadrži male količine amonijaka ili će staviti izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca tanjurić sa amonijakom.
  • terpentina, kerozin ili meth - drevne narodne metode koje se koriste u ekstremnim slučajevima, budući da je neprijatan miris supstanci izaziva nelagodu i čovjeka.Za proterivanje odraslih dovoljno je podmazati jedan od navedenih proizvoda sa mestima na kojima se pojavljuju insekti. Najbolje je koristiti četkicu za ove svrhe.
  • Boja za gradjevinsko ulje takođe će izazvati bubašvabe da napuste stan. Nakon popravke, oni se ne pojavljuju u zatvorenom duže vreme.

Hladna je efikasna metoda za otklanjanje bubašvaba

Bubašvabe su toplo ljuti insekti koji žive samo kod čoveka. Oni ne tolerišu niske temperature, stoga, ako su korišćena sredstva neefikasna, moguće je ubiti insekte zamrzavanjem. Ovaj metod se može koristiti u područjima gdje zimi termometar na ulici pada ispod -10.

Važno! Odrasli i njihove larve umiru na temperaturi od -8 Ukoliko kreirate željenu temperaturu u sobi nekoliko dana, neće biti tragova insekata.

Nedostatak zamrzavanja je u tome što je u stanovima sa centralnim grejanjem nemoguće, jer će cevi pucati i stan će poplaviti vodom. Osim toga, hladno negativno utiče na kućne aparate i tapete.

Sve ove metode će pomoći samo da se neko vreme izlazi iz insekata, u budućnosti se mogu ponovo pojaviti. Efikasnija je i sve pogodnija za korištenje specijalizovanih lijekova ili korištenje usluga profesionalnih usluga.

NAŠI ČITALI PREPORUČUJEMO! U borbi protiv bubašvaba, naši čitaoci savjetuju reporteru Pest-Reject. Elektromagnetska i ultrazvučne tehnologije sa 100% efikasnosti da se nosi sa bubašvabe, bugova i drugih insekata. Apsolutno sigurno, ekološko sredstvo za ljude i kućne ljubimce. Pročitajte više ovde …